Zawsze potrzebujesz błonnika
2019-02-21
Błonnik usprawnia pracę jelit, obniża poziom złego cholesterolu, zapobiega cukrzycy, chroni przed nowotworami. W dojrzałym wieku należy dbać, o to by znalazł się on w twoim codziennym jadłospisie. Bo jest to najprostszy ( i dość smaczny) sposób, aby zadbać o zdrowie. Ile błonnika należy jeść każdego dnia?
Aby organizm dobrze funkcjonował, trzeba przyjmować 8-10 g błonnika dziennie.
Tę ilość błonnika zapewni Ci do wyboru:
- 5 suszonych śliwek
- 10 migdałów
- 3 banany
- 2 jabłka
- gruszka
- 2 ugotowane ziemniaki,
- 5 pomidorów,
- szklanka gotowanej fasoli białej,
- 2 szklanki gotowanej marchwi,
- szklanka gotowanych brokułów,
Pokaż więcej wpisów z
Luty 2019